Richter Gedeon je evropska multinacionalna, specijalizovana, inovativno orijentisana farmaceutska kompanija osnovana 1901. godine. Tokom svoje neprekidne tradicije, Kompanija je istrajna u posvećenosti kvalitetu i inovacijama. Preko dvesta proizvoda sa Richter brendom dostupno je u više od 100 zemalja sveta. Kompanija ima direktno prisustvo u 45 zemalja sa pet proizvodnih lokacija, 29 predstavništava i 38 poslovnih filijala.

Inovacija i istraživanje originalnih molekula ključni su elementi strategije kompanije još od njenog osnivanja. Istraživački tim Richter Gedeon danas ima 1.000 ljudi, dok se oko 10% prometa na godišnjem nivou ulaže u oblasti istraživanja, inovacija i razvoja koje predstavljaju ključ strategije za budućnost Kompanije. Zahvaljujući toj činjenici, Richter Gedeon predstavlja najznačajniji centar za istraživanje i razvoj u centralnoj i istočnoj Evropi.

Originalnim, generičkim i licenciranim lekovima u gotovo svim terapijskim oblastima, kompanija nastoji da obezbedi efikasnu, kvalitetnu i pristupačnu terapiju. Fokus kompanije je na istraživanju u oblasti centralnog nervnog sistema, kardiovaskularnog sistema i ginekologije. Budući da je Richter Gedeon jedna od retkih kompanija u svetu sa sveobuhvatnom paletom ginekoloških proizvoda, stručnoj javnosti i pacijentima je poznata kao pouzdan partner kada je u pitanju briga o zdravlju žene.

Predstavništvo kompanije Richter Gedon u Srbiji otvoreno je 2007. godine.